Produsele POEMI sunt realizate manual folosind tehnica „ridicare la mână”, fără a folosi roata olarului sau mulaje pentru turnare.

Folosim doar mase ceramice rezistente şi durabile care se ard la temperaturi înalte, devenind astfel impermeabile chiar si fără glazură.

Glazurile sunt ecologice, fără conţinut de plumb, şi sunt sigure pentru uz casnic. De asemenea, am dezvoltat intern şi o serie de glazuri organice cu conţinut de cenuşă de lemn, in culori pământii, cu aspect brut, natural. Le regăseşti pe toate in colecţia Earth.

Toate produsele POEMI pot fi spălate în maşina de spălat vase. De asemenea, pot fi folosite în cuptorul cu microunde, cu excepţia celor decorate cu aur coloidal sau luster de cupru.

In cadrul colectiei Earth pentru cuptor vei gasi produse ce pot fi folosite pentru gătit, în cuptor. Manipulează-le cu grijă atunci cand le scoţi din cuptor întrucat ceramica reţine căldura pentru o perioadă mai indelungată.

Cum se fabrica?

Procesul de producţie se întinde pe o perioadă de 3 saptămâni şi necesită multă atenţie şi grijă.

Masa ceramică (ce se aseamănă plastelinei), se întinde în fâşii subţiri, se taie şi se modelează pentru a obţine forma finală dorită. Pentru unele obiecte, cum sunt cănile, procesul cuprinde mai mulţi paşi prin care se lipesc mai multe fâşii de masă ceramică pentru a obţine produsul finit.

Dupa modelare, obiectele se lasă la uscat până când umiditatea este destul de scazută pentru a intra la cuptor.

Urmează prima ardere, numită biscuitare, în cuptoare electrice speciale, la temperaturi ce variază între 950 şi 1.000 grade Celsius, în funcţie de tipul masei ceramice. Un ciclu de ardere durează aproximativ 48 ore.

Apoi, obiectele se glazurează. Glazura este lichidă şi se aplică fie prin vaporizare, fie prin pensulare, fie prin scufundarea obiectului în glazură.

Piesele glazurate vor intra a doua oară la cuptor, la temperaturi ce variaza între 1.200 şi 1.280 grade Celsius, în funcţie de tipul masei ceramice şi de tipul glazurii. Astfel, se obţine smalţul cu aspect lucios sau mat.

O a treia ardere la o temperatură de aproximativ 800 grade Celsius este necesara atunci când piesele sunt decorate cu aur coloidal sau luster de cupru.

POEMI creează obiecte atât pentru uz casnic, dar realizează şi proiecte dedicate pentru sectorul HORECA, astfel că dacă ai un proiect despre care doreşti să discutăm, ne-ar plăcea să ne cunoaştem!

Cu drag,

Alexandra & Florin